top of page

About
DansHart

Creatie - educatie  - projectontwikkeling

DansHart maakt, doceert en ontwikkelt dans in ruime en eigentijdse zin. Als choreograaf, dansdocent en projectdesigner werkt Floortje Rous onder de naam DansHart aan het bereikbaar en toegankelijk maken van moderne dans voor iedereen. Dans is meer dan enkel beweging op muziek, meer dan passen en techniek. Dans is een representatie van wie, wat en waar we zijn. Vanuit deze visie ontwikkelt DansHart hedendaagse dansproducties, danslessen en -projecten voor een breed publiek.

Over Floortje

Floortje Rous (1982) studeerde in 2006 af als doctorandus in de Tekstwetenschap aan de universiteit van Tilburg en volgde tegelijkertijd een dansopleiding aan de Fontys dansacademie. Zij behaalde in 2008 haar bachelors in Choreografie en Docent Dans en is sindsdien werkzaam als choreograaf en docent. Na haar studie heeft ze les gegeven op diverse balletscholen en voor kleine festivals choreografieën geproduceerd. Ook heeft ze gedanst in eigen producties en bij een dansgezelschap dat locatietheater maakt.

 

In 2010 verhuisde zij naar Amsterdam om te gaan werken met jongeren, in het regulier middelbaar onderwijs en op theaterscholen. Na een eerste ontmoeting met oudere dansers in 2012, is Floortje zich gaan richten op de ontwikkeling van dansprojecten voor (oudere) volwassenen.

bottom of page