top of page

Moderne 

Danslessen

DansHart verzorgt moderne danslessen voor iedereen die dansen wil, ongeacht leeftijd of ervaring. Floortje heeft aandacht voor ieders mogelijkheden en talenten en maakt lesprogramma's op maat. Ze richt zich met name op dansliefhebbers die zich niet (meer) thuis voelen in danslessen op reguliere dansscholen. Ze creëert een veilige omgeving, waarin ruimte is voor onderzoek en ontwikkeling op persoonlijk niveau.

Moderne Dansklas 40+
DSC_5397.jpg
Moderne Dans 40+

Moderne dans is een technische dansvorm waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, (ont)spanning en ademhaling. In de lessen worden de basistechnieken ontwikkeld vanuit bewustwording van lichaamstraining. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante en dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik. 

 

Floortje heeft de les speciaal ontwikkeld voor iedereen die het dansen weer wil oppakken of iets nieuws wil proberen. 

De les wordt vanaf 21 januari 2020 gegeven door Sophia van der Putten bij Meneer de Wit in Amsterdam West.

Improvisatieklas 40+
Dansimprovisatie 40+

In de improvisatieles ga je op een creatieve reis en kom je fysiek en mentaal in beweging. Je wortd gemotiveerd om tot nieuw bewegingsmateriaal te komen en je eigen dans te ontwikkelen. Je werkt met visuele, fysieke, tactiele, tekstuele en auditieve inspiratiebronnen en wordt uitgenodigd om zonder oordeel te dansen en tegelijkertijd op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden in het lichaam of in contact met elkaar. Het is een hele vrije les die iedereen op eigen niveau mee kan doen. Door een uur non-stop in het proces te blijven ontstaat een unieke flow, waardoor elke les een nieuwe beleving is.

Deze les is ontwikkeld voor iedereen die dol op dansen is en geen fan van pasjes en technische oefeningen.

Vanaf 21 januari 2020 geeft Sophia van der Putten Dansimprovisatie bij Meneer de Wit in Amsterdam West.

DSC_5480_FotografieMariekeJosselet.jpg
Moderne Dans 60+
_MG_4569.jpg
Moderne Dans 60+

Voor Stichting Dance Connects ontwikkelde Floortje moderne danslessen voor 60-plussers. Dit zijn lessen vol dans, actief bezig zijn en bovendien je creativiteit en fantasie aanspreken. Er wordt gewerkt aan houding, ademhaling, coördinatie, balans, muzikaliteit, bewegingskwaliteit en het ontwikkelen van persoonlijk bewegingsmateriaal. De lessen van Dance Connects worden niet in specifiek één moderne stijl gegeven, maar zijn een mix van verschillende technieken en improvisatie. Moderne danstechnieken worden afgewisseld met elementen uit klassieke dans, jazz, afro, latin en hiphop. Vaste dansroutines worden afgewisseld met vrij bewegen. In de samenstelling van de les en de muziek bij de oefeningen wordt rekening gehouden met de wensen en achtergronden van de deelnemers. Zo krijgt iedere groep een les op maat. 

Moderne Dans Slow
Moderne Dans Slow Flow

De slow flow les is een gevarieerde dansles voor senioren. De les is makkelijk te volgen en je kunt zowel staand als zittend meedoen. Er wordt gedanst in een ontspannen sfeer met aandacht voor houding, ritme, beweging en creativiteit. Je leert je te concentreren op je lichaam, je adem en het ritme van de beweging, maar er is ook ruimte voor vrij dansen en improvisatie. Floortje maakt gebruik van verschillende muziekstijlen en creëert zo een dynamische les, waaraan iedereen op eigen niveau kan deelnemen. 

 ​

Deze les is bij uitstek geschikt voor mensen met fysieke en/of psychische beperkingen en wordt op maat verzorgd op locatie. 

Moderne Dans Slow Flow wordt door Stichting Dance Connects aangeboden in Amsterdam en Amstelveen

_MG_8544.jpg
_MG_8529.jpg
Intramurale Dansontmoeting

Voor bewoners van verpleeghuizen en GGZ-instellingen, verzorgt Floortje individueel gerichte dansontmoetingen. Zij werkt hiervoor samen met zorgverleners en activiteitenbegeleiders op locatie, zodat iedere bewoner zo optimaal mogelijk kan genieten van muziek, beweging en contact.

Deze dansontmoetingen vinden 1-op-1 of in kleine groepjes plaats. Via muziek die aansluit bij de bewoners nodigt Floortje hen persoonlijk uit om in beweging te komen. Daarnaast stimuleert zij eigen initiatief en creativiteit van bewoners door gebruik te maken van diverse dansmaterialen, zoals sjaals, ballonnen, linten, elastische doeken en flexibele ringen. Het dansplezier wordt hierdoor vergroot en interactie bevorderd.

Ook eens dansen bij jouw in huis? Neem contact op!

bottom of page