Moderne 

Danslessen

DansHart verzorgt moderne danslessen voor iedereen die dansen wil, ongeacht leeftijd of ervaring. Floortje heeft aandacht voor ieders mogelijkheden en talenten en maakt lesprogramma's op maat. Ze richt zich met name op dansliefhebbers die zich niet (meer) thuis voelen in danslessen op reguliere dansscholen. Ze creëert een veilige omgeving, waarin ruimte is voor onderzoek en ontwikkeling op persoonlijk niveau.

 
Moderne Dans 40+

Moderne dans is een technische dansvorm waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, (ont)spanning en ademhaling. In de lessen worden de basistechnieken ontwikkeld vanuit bewustwording van lichaamstraining. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante en dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik. 

 

Deze les is speciaal ontwikkeld voor iedereen die het dansen weer wil oppakken of iets nieuws wil proberen. Nog geen 40? Ook van harte welkom!

Lesdag & tijd: dinsdag van 19.00 - 20.00 uur

Data: 10 september t/m 10 december, m.u.v. 22 oktober

Locatie: Meneer de Wit, Baarsjesweg 202, Amsterdam.

Kosten: €12,50 per les | proefles €7,50 | €60 per 5 lessen | €145 per seizoen (13 lessen)

Met Stadspas groene stip: proefles €5 en 5 lessen voor €25

 
Dansimprovisatie 40+

Ben jij gek op dansen, maar heb je een hekel aan pasjes? Ben je meer van het vrije bewegen en wil jij jouw eigen dans leren creëren? Doe dan mee met de improvisatieklas. Met diverse inspirerende opdrachten wordt jij aangezet om op jouw eigen manier te bewegen. Door middel van oefeningen, beelden en spelregels leer je jouw (fysieke) mogelijkheden kennen en je zeggingskracht te verruimen. Soms ligt de focus op het lichaam en is de aandacht naar binnen gericht, soms ben je met de aandacht meer in de ruimte of bij het ritme van de muziek. Je danst afwisselend individueel, met een partner, of als groep samen. 

Deze les is geschikt voor iedereen, ongeacht ervaring of fysieke beperking. Nog geen 40? Ook van harte welkom!

Lesdag & tijd: dinsdag van 20.00 - 21.00 uur

Data: 10 september t/m 10 december, m.u.v. 22 oktober

Locatie: Meneer de Wit, Baarsjesweg 202, Amsterdam.

Kosten: €12,50 per les | proefles €7,50 | €60 per 5 lessen | €145 per seizoen (13 lessen)

Met Stadspas groene stip: proefles €5 en 5 lessen voor €25

Moderne Dans 60+

Voor Stichting Dance Connects ontwikkelde Floortje moderne danslessen voor 60-plussers. Dit zijn lessen vol dans, actief bezig zijn en bovendien je creativiteit en fantasie aanspreken. Er wordt gewerkt aan houding, ademhaling, coördinatie, balans, muzikaliteit, bewegingskwaliteit en het ontwikkelen van persoonlijk bewegingsmateriaal. De lessen van Dance Connects worden niet in specifiek één moderne stijl gegeven, maar zijn een mix van verschillende technieken en improvisatie. Moderne danstechnieken worden afgewisseld met elementen uit klassieke dans, jazz, afro, latin en hiphop. Vaste dansroutines worden afgewisseld met vrij bewegen. In de samenstelling van de les en de muziek bij de oefeningen wordt rekening gehouden met de wensen en achtergronden van de deelnemers. Zo krijgt iedere groep een les op maat. De lessen duren 90 minuten en zijn inclusief theepauze. 

 
Moderne Dans Slow Flow

De slow flow les is een gevarieerde les die makkelijk te volgen is. Je kunt zowel staand als zittend meedoen. Er wordt gedanst in een ontspannen sfeer met aandacht voor houding, ritme, beweging en creativiteit. Daarbij laat je je leiden door verschillende muziekstijlen.  

 ​

Deze les is bij uitstek geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, maar iedereen is welkom om de slow flow te ervaren!

Momenteel biedt Floortje deze lessen aan in het Menno Simonszhuis in Amsterdam Buitenveldert en in woonzorgcentrum Eben Haëzer in Amsterdam Zuidoost.

 

 

CONTACT DansHart

Gillis van Ledenberchstraat 125-3, 1052 VE Amsterdam 

floortje@danshart.com | +31 (0)6 19 16 49 26

VOLG DansHart

  • YouTube
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Facebook Icon

Foto credits for this website: Kim Doeleman